STICKY POST: CHANGE FOR A BETTER FUTURE

>> Tuesday, December 31, 2013

**This is a sticky post. Please scroll down for more updated entries. Thank you.**

To all my beloved readers....:)

Want to be my next protege?
* How to earn stable 4-5-figures income monthly?
* How to qualify for car fund?
* How to qualify for free trip around the world 3 times a year?

Just drop your name and contact numbers at:
* 019-4419180 (Izyan) 
* lea4016@yahoo.com


Let's CHANGE for a BETTER FUTURE. Insya Allah...:)

Read more...

Final Chapter: MOVED!

>> Friday, June 14, 2013

MOVED.

All new entries will be updated at my new blog: http://www.izyanliyana.com. Eventually, I will delete this blog, some day...:)

So, head on to my new blog...:)

Thank you for being my blog readers and followers. You guys are awesome...:)

Read more...

Chapter 725.0: Pakai Premium Beautiful Terasa Macam Badan Diurut

>> Tuesday, June 4, 2013

Aiihhh, pakai Premium Beautiful pun rasa badan macam diurut? Bukan Mama yang cakap, tapi, one of my customers yang beritahu Mama...:)


Alhamdulillah, syukur...:)

Lega Mama dengar testimonial and feedback positive from her. Memang combination Nurich Lacto-Lite and Premium Beautiful corset adalah salah satu combo yang va va voom...:) Apa-apa pun, kena pakai corset Premium Beautifull minimum 8 jam sehari and minum Nurich Lacto-Lite hari-hari untuk kesan yang lebih efektif...:)

Any details on these products, you all boleh contact Mama at: 019-4419180 (Izyan) / lea4016@yahoo.com

Read more...

Chapter 724.0: Trip To London & Paris (08 - 17 March 2013) - Fourth Day

Alhamdulillah, syukur...:)

Mama hendak bersambung entry trip percuma ke London & Paris yang tertangguh sebelum ini.

Untuk hari keempat, as usual we all breakfast di hotel, sebelum bertolak ke Paris. After checking out from the hotel, we all menaiki bas ke stesen Eurostar. Memang sangat teruja, sebab first time Mama hendak menaiki bullet train. And furthermore, menaiki keretapi pantas ke Paris. And I've heard, the ticket is not cheap. Wahhh, lagi teruja...:)

 All geared up for our trip to Paris...:) Memang masa ini bergaya habis, sebab Paris kan kota fashion...:)

My tikect for Eurostar to Paris...:)

But, hendak dijadikan cerita, ever since malam tadi, snow strom all over Paris, so, basically, banyak kenderaan awam tidak boleh memasuki Paris. So, we all, terkandas di stesen keretapi tersebut almost 7 hours. Travel agents cuba untuk book flight tickets, but, airport pun tutup sebab snow storm. So, last option yang we all ada, is dengan menaiki bas.

So, basically, we all habis almost 1 setengah hari, dengan menaiki bas ke Paris. Along the journey, what I've learned is to be always patient, and bertawakkal. Dalam hati Mama, dapat pergi Paris satu hari pun tidak mengapa, janji dapat menjejakkan kaki di sana. Sebab memang itu salah satu impian Mama from kecil, untuk hendak tengok Eiffel Tower dengan mata Mama sendiri.

 Ketika ini, we all stop by d border France, solat and dinner terlebih dahulu. Walaupun masing-masing penat, tetapi muka tetap maintain legend and ceria...:)



 Ya Allah, sangat cantik pemandangan ini. Putih gebu snow di sini. Memang truly such a beautiful view. bersyukur sangat dapat menikmati pemandangan yang memang takkan dapat dilihat di Malaysia...:)
We all siap main snow fight lagi, haaa....:)

Sampai di Paris, we all semua pergi dinner terlebih dahulu di salah sebuah restoran terkemuka, Restoran Mosque and we all menikmati Indian cuisine. Fuhhhh, memang sedap sangat foods yang disediakan...:) After that, we all semua check in di hotel Pullman, Paris, Montparnasse. Mama dengar, hotel Pullman di Putrajaya ialah 6-stars. Is it true? Ohhhhh~~~

Makan roti canai di Paris. You all ada? Hehehehe...:D

With my beloved mentor, CDM Kak Salha Zain. Di Paris pun still hendak berkepit dengan mentor...:)

And after that, we all found out that company Hai-O Marketing Sdn. Bhd. extended our stay di Paris for another 2 nights. Sebab hendak gantikan semula yang we all terkandas, and stay dalam bas itu...:) Wohoooo!!!!! This is why I love the company so much. Sentiasa mengutamakan usahawan-usahawan yang bernaung di bawah company Hai-O Marketing Sdn. Bhd. Supaya sentiasa mendapatkan service dan perkhidmatan yang terbaik daripada company...:) Fuhhh~~~~

So, lepas ini, kita bersambung lagi di entry yang akan datang. Eiffel Tower, Museum The Louvre and so many more...:)

Read more...

Chapter 723.0: Danger In Our Foods

>> Sunday, May 26, 2013

Semenjak Mama asyik upload gambar proses purification dengan menggunakan Biozone Food Purifier, ramai sahaja yang message Mama, "Ya Allah, Izyan, scary nyer saya tengok gambar-gambar tue,"

Scary? Yes. And just imagine benda-benda yang menakutkan ini masuk ke dalam badan kita.

I think Mama pernah buat entry about Mama masuk hospital semasa Mama pregnant kan Baby Inas. Ever since that day, I've learned how to cook. Actually, semenjak berkahwin, and sejak dahulu lagi Mama memang tidak pandai memasak pun. Langsung tidak pandai hendak mengenali jenis-jenis sayura-sayuran, ikan, rempah ratus and bermacam-macam lagi.

So, just imagine, masa itu Mama hendak belajar memasak sendiri disebabkan Mama ada kesedaran untuk menjaga kesihatan Mama. Mama just fikir, kesihatan sangat penting, kalau tidak, macam mana Mama hendak menjaga Syahir and kandungan Mama ketika itu? So, my health should be tip top...:) So, from there, I learn how to cook simple meals and dishes. Janji sihat...:)

And then, Mama started to learn about the truth in foods that we consume daily. Contohnya, ikan, daging, ayam, sayur-sayuran and so many more. Especially yang segera-segera itu. Aiyoooo~~~~

 For a larger view, you may click on the picture. Kalau baca artikel ini, sebenarnya, dalam makanan kita seharian, banyak chemical yang boleh membahayakan kesihatan kita untuk jangka masa panjang.

You all tahu tak, sebenarnya, ikan-ikan yang dibekukan itu, sebenarnya telah diletakkan bahan pengawet sama seperti bahan pengawet yang diletakkan di dalam mayat, cuma dalam kuantiti yang sedikit? Ohhhhh, that's scary~~~~ Patutlah boleh tahan sehingga 6 bulan.

Formaldehid yang digunakan sebagai bahan pengawet untuk ikan dan makanan laut.


Sayur-sayuran yang disembur dengan racun serangga, supaya sayur tidak rosak diserang oleh serangga perosak.

Kebanyakan petani memang mengakui yang mereka menggunakan dos berlebihan di dalam menyembur racun serangga...T_____________T

Bagaimana antibiotik yang telah disuntik ke dalam ayam, memasuki tubuh badan kita. Now, baru kita tahu, pembagai punca penyakit yang pelik-pelik sekarang ini kebanyakannya berpunca daripada makanan yang kita makan seharian.


Salah satu penyelesaian untuk menyingkirkan all the toxins and harmful chemicals in foods ialah dengan menggunakan Biozone Food Purifier.

Fungsi utama Biozone Food Purifier:
  1. Menghapus bakteria dan virus
  2. Menghapus bahan kimia: 
  • Racun serangga
  • Perasa / Pewarna / Pengawet
  • Antibiotik / Hormon

Biozone Food Purifier telah diuji secara klinikal dapat menghapuskan bakteria & mengurai bahan kimia sehingga 99%.

For me, memang kita tidak boleh hendak get rid all of the toxins and chemicals yang terkandung di dalam bahan makanan kita, tapi, sekurang-kurangnya, kita boleh minimize kan punca tersebut. At least, kalau dari sumber makanan kita dah minimize kan toxins dan chemicals, at least, dari segi supplements pun kita boleh kurangkan juga kan? Tidak guna kalau kita ambil supplements, tetapi punca makanan masih kita jaga sepenuhnya. That's only my opinions...:)

Anything regarding details about this product, you may contact me at: 019-4419180 (Izyan) / lea4016@yahoo.com.

Thank you...:)

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP